10 Haziran 2013 Pazartesi

Çapulcu musun ?






Boğaziçi Caz Korosu direnişe uyarlanan Çapulcu musun vay vay  şarkısıyla hepimizin gönlünü fethetti.  “Benim polisim, benim yüzde ellim” diyerek insanları ayırmaya çalışan başbakan şaşkın.  Başbakanın ülkeye geleceği söylenen saatlerde direniş için Kızılay’daydım. İnsanlar hep birlikte olmanın ve dayanışmanın tadını çıkarıyorlardı. Polis gözaltına aldığı kişilere hangi örgüttensin, diye sormaktaymış.  Bizim  kim olduğumuzu en baştan beri öğrenemediler mi öğrenmek işlerine mi gelmedi bilmiyorum.

“Orantısız zeka, zerafet ve mizah” devam ediyor. Şiddete başvurmaya hiç niyetimiz yok. Aramızda gördüğümüz şiddete yönelik eylemleri de usulca yaklaşarak ve sakin olalım, diyerek uyarıyoruz. Ama birilerinin aynı uyarıyı başbakana da yapması şart.

İlk günlerde şarkılar söyleyen, kitaplar okuyan ve ağacına sarılan bizlere Tomalarla saldıran, üzerimize üzerimize biber gazı sıkan kendimiz değildik.  Eğer şu anda şiddet varsa bunun sorumlusu biz değiliz. Adımız çapulcuya çıksa da biz sevgiye, özgürlüğe, dayanışmaya doğru olduğumuzu her fırsatta anlatıyoruz. Taksim’de sabahları çöp toplarken de birbirimize yardıma koşarken de herkes kimin kim olduğunu görüyor ve anlıyor.

Revire saldıran, doktoru coplayan polise karşı bizler çiçeklerle yürüyoruz. Bizler diktatör istemiyoruz. Bizler çapulcuyuz. Peki sen başbakan?

Bizi küçümsemek, aşağılamak isteyen herkese yüzümüzdeki gülümseme ve elimizdeki “bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine” pankartı cevap oluyor.

Peki sen kimsin medya?

Çapulcuyuz biz.  Öğrenci, işçi, emekli, sanatçı, çiftçiyiz.  Hepimizin yaşamlarına müdahale etmeye çalışırken ve bizi sindirmeye çalışırken  bu halkın bir gün İSYAN, DEVRİM, ÖZGÜRLÜK diyerek ülkenin her tarafında  olacağı aklına gelmedi mi? Şaşkınsın başbakan. Senin şaşkınlığının geçmesine izin vermeyecek kadar sinirli olsak da öfkeli olsak da şarkılarla, şiirlerle, karikatürlerle cevap vereceğiz sana.

Boğaziçi Caz Korosu’na ve Kardeş Türküler’e ve Duman’a en içten  sevgiler…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder