4 Ekim 2013 Cuma

Başka Türlü

Başka türlü olabileceğine inanmak önemli bir adımdır. Hayat acımasız seyrettiğinde bile başka türlü bir hayatın mimarı olabileceğimizi düşünürsek bunun için gerekli olanları yapmak da ağır ve zor gelmez. İnsan seçimleriyle var. Her seçim bir başka seçime yol açıyor. Koşullarla katı bir şekilde biçimlendirildiğimiz düşüncesi bana hiç doğru gelmiyor. İnsanın özgürlüğünden söz ediyorsak onun sorumluluğundan da söz ediyoruz demektir. İnsanın kendi içinde verdiği mücadelede amacı özgürlükse onu ayartacak küçük tatlarla, rahatlamakla ilgilenmek yerine mücadelesinin anlamını kavraması gerekir. 



Başka türlü olabileceğine inanmak ama bunun için çabalamamak acıdır.  Çünkü çabalarımız olmadan başka türlü olabileceklere hep uzaktan bakarız. Başka türlü olabileceklerin hep geçmişte ya da gelecekte olduğunu düşünürsek yaşadığımız andan ve o anı başka türlü yapmaktan vazgeçmiş oluruz. 

Kendi hayatımıza, başka hayatlara başka türlü olabileceğini söylememiz gerekiyor. 

Başka türlü bir dünya mümkün. 

Başka türlü bir ömür mümkün.

Başka türlü bir ömrü hiç acısız, kaygısız, korkusuz bir ömür olarak düşünmüyorum. Başka türlü bir ömür acıların dönüşümler yarattığı bir ömür olabilir. Başka türlü bir hayat olarak aklımdan cennet gibi bir yer geçmiyor. Olumsuzluklara rağmen anlamlı mücadelelerin  ve değerli paylaşımların ve kendimizi gerçekleştirme olanaklarımızın olduğu bir hayattır aklımda olan. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder